A Yetter sávtisztítók egyet jelentenek a tartós, hatékony munkával. Könnyen kezelhető és széles körben alkalmazható.  A cápafogas tárcsa (SharkTooth®)Szármaradványos vagy rögös területen aprít és kitisztítja a vetési sort. Ezen túlmenően száraz talajkörülmények esetén, eltávolítja a felső (kb. 3cm) száraz réteget, ezzel a vetési mélység növelése nélkül közelebb kerül a mag a nedves talajhoz, illetve nedvesbe vetünk.

Yetter Sharktooth

A könnyen felszerelhető bordás "úszó" kerék növeli a sávtisztító munkamélységét meghatározó felületet, ezzel biztosítva a tárcsák állandó forgását. Kiegészíthető takaró betéttel, amely megakadályozza nagy sebességnél a túlzott talajdobást.

 

ELHELYEZÉSI MÓDOK

Vetőkocsira szerelt

A vetőkocsira szerelt megoldás az állandó munkamélységet biztosítja a vetésmélységhez viszonyítva. Válogathatunk fix, fix és úszós vagy talajnyomás fokozóval ellátott kivitelek közül.

Elővágó tárcsával szerelt

Az úszós vagy pneumatikus vezérlésű sávtisztító kiegészíthető gyári, egyes esetekben John Deere elővágó tárcsával. Az elővágó tárcsa munkamélysége fix, a vetési mélység fölött 2 - 3cm.

Gabonavetőgépre

Egyes gabonavetőgépek és egyéb munkagépek is kiegészíthetők sávtisztítóval, ezzel javítva a vetés minőségét a növény igényeihez igazítva.

Vázra szerelhető

Szármaradványos területeken tisztítja meg a talajművelő gép művelő elemei előtt a felszínt, ezzel elkerülve a feltömődést.

BEÁLLÍTÁSI/VEZÉRLÉSI MÓDOK

FIX MÉLYSÉGTARTÁSSAL

Orsó vagy csapszeg segítségével állíthatjuk be a munkamélységet.

FIX ÉS ÚSZÓS

A lengőkaros felfogatás lehetőséget biztosít, hogy csapszeg segítségével állandó munkamélységet állítsunk be vagy az alsó "úszó" furatsor használatával a legalsó pozíciót határozható meg a sávtisztító számára. Így úszó módban a nagyobb rögök vagy szármaradványok esetén felfele kitérhet kissé a tárcsa így nem tömődik el.

TALAJNYOMÁS FOKOZÓVAL SZERELT

A talajnyomás fokozóval szerelt megoldás lehetőséget biztosít, hogy a fülkéből állítsuk be a munkamélységet, a sávtisztítók feszességét vagy szükség szerint egy gombnyomással kiemelhető az egység. Nem szükséges a sávtisztítókat egyesével állítani vagy feltorlódáskor felemelgetni, ezzel elkerülve az esetleges tárcsa által okozott vágásokat.

A sávtisztítók széles körben alkalmazhatók, sok márkára kész megoldást kínál a Yetter, de egyediben is felszerelhetők. A különféle munkagépek, különféle specifikációt igényelnek. Az Ön igényeinek legmegfelelőbb megoldáshoz keressen elérhetőségeinken.